2009. szeptember 28., hétfő

Szakkollégiumi pályázat

közélet iránt érdeklődő 11. osztályos diákok számára
Az októberben induló és jövő év szeptemberében végződő Szakkollégium célja, hogy a középiskolában tanultakat kiegészítve szélesebb látókört biztosítson az érdeklődő fiataloknak, elősegítve sikeres érettségijükön túl azt is, hogy élni tudjanak a XXI. század kínálta lehetőségekkel. A képzés a közéleti szerepvállaláshoz ad segítséget névadónk Antall József által képviselt gondolatnak megfelelően, miszerint csak széles látókörű, a demokrácia iránt elkötelezett, aktív fiatalokkal van esélye a magyar demokrácia kiteljesedésének.
Az oktatás havonta egyszer, szombatonként Budapesten, az Alapítvány székhelyén folyik, ahol a megadott téma két neves előadója tart előadást a diákok részére. A két foglalkozás között ebédet biztosítunk a hallgatóknak. Az előadások mellett különböző témákban írásbeli feladatokat is adunk a diákoknak, amelyek kiértékelésénél a fogalmazási kézség és a források használatának fejlesztését tekintjük elsődleges feladatunknak.
Továbbtanulás: színvonalas felsőoktatás és sikeres jövőkép
Ifjúság, közélet és politika – beszélgetés az ifjúsági szervezetek képviselőivel Európai integráció – nemzetstratégia az EU-ban
Művészet és művészi önkifejezés - kiállítás megtekintése és találkozás művészekkel Személyiségfejlesztő és csapatépítő tréning (péntek-szombat)
Történelem – XX. századi magyar történelem hatásai a mai magyar közéletre(délután látogatás a Terror Házába)
A magyar média: közszolgálat, kereskedelmi média, bulvár
A civil társadalom szerepe a közélet alakításában
+ nyári tábor+ kirándulás, múzeum és – parlamenti látogatás+ ünnepélyes oklevélátadás
A Szakkollégium a felvételt nyert diákoknak térítésmentes, az utazásról mindenkinek magának kell gondoskodnia.
Pályázni október 2-ig lehet. A pályázatnak tartalmaznia kell a http://www.aja.hu/palyazatok">www.aja.hu/palyazatok_felhivasok - ról letölthető, vagy e-mailben igényelhető kitöltött pályázati adatlapot, az utolsó két félévének tanulmányi átlagát és egy tanár ajánlását.
A pályázatot a palyazat@aja.hu" címre kérjük eljuttatni.

Nincsenek megjegyzések: