2009. szeptember 14., hétfő

Autómentes nap az Andrássy úton!

Autómentes nap az Andrássy úton!
A korábbi évekhez hasonlóan a Fõvárosi Önkormányzat idén is megrendezi a gépjármû-forgalom elõl lezárt Andrássy úton az Autómentes napot. Szeptember 19-én, szombaton délelõtt 10 órától este 6 óráig a Levegõ Munkacsoport több helyszínen, több programmal színesíti a programsorozatot:
A "Hagyd otthon az autód!" kampánysátrunkban - a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera közötti szakaszon - lesz közlekedési totó, ismertetõ a részecskeszennyezésrõl és a fõváros egyéb légszennyezettségi adatairól, valamint a közlekedési tervekrõl. A Budapest közlekedésfejlesztésében meghatározó szerepet betöltõ tervezõirodák, a FÕMTERV Zrt. és Közlekedés Kft. szakemberei a helyszínen felvilágosítást adnak az érdeklõdõknek.
Egy másik helyszínen -  az Izabella utca és a Rózsa utca közötti szakaszon - "Iroda a szabad ég alatt" címmel a Levegõ Munkacsoport irodája kiköltözik az Andrássy útra. Aki kíváncsi, milyen munka folyik egy zöld szervezetnél és ellátogat hozzánk, több munkaterülettel ismerkedhet meg a helyszínen. Lakossági tanácsadó irodánk, a KÖTHÁLÓ munkatársaitól megtudhatja, hova forduljon környezeti panaszaival, megtekintheti beadványmintáinkat, tájékozódhat az aktuális ózon- és zajtérképrõl. Ugyancsak pontos adatokkal, színes beszámolókkal, látványtervekkel várják munkatársaink a közlekedés, az éghajlatvédelem és a vegyi anyagok témájában. Amíg a szülõk beszélgetnek, a gyerekek a gyereksarokban találnak maguknak játékot.

Nincsenek megjegyzések: