2009. szeptember 29., kedd

INDUL A BLOGAKADÉMIA!

Jelentkezz, pályázz és nyerj:

INDUL A BLOGAKADÉMIA!

Szerezz még több olvasót, és vegyél részt egy irodalmi képzésen!

A Blogter és a Magyar Író Akadémia elsõként alakított ki szakmai együttmûködést a blogolás és az írás népszerûsítése érdekében, mely együttmûködés eredményeként hirdetjük meg a BlogAkadémia elnevezésû versenyt.

A verseny célja, hogy minõségi blogok, írások szülessenek, elinduljon egyfajta tehetséggondozás, a blogok népszerûséghez jussanak, az írókat pedig a rendelkezésünkre álló internetes eszközökkel támogassuk.

A verseny mindenki számára nyitott: nevezhetnek a Blogteren már jelen lévõ aktív blogok, a MÍA hallgatói és érdeklõdõi, valamint bárki, aki kedvet érez az íráshoz, közösségre és olvasókra vágyik.

Nevezési díj nincs, határidõ 2009. október 4.

A verseny november 17-éig tart!

Tartalmi követelmények: általánosan érvényes a blogokra jellemzõ etikett. Tartalmi megkötések nincsenek, tisztában vagyunk vele, hogy mindenki arról ír a legjobban, ami érdekli, foglalkoztatja. Szívesen olvasnánk azonban irodalomhoz, színházhoz, kultúrához kapcsolódó bejegyzéseket, ajánlókat, helyszíni beszámolókat, kritikákat, olvasói/hallgatói/nézõi véleményeket, vagy akár önálló irodalmi alkotásokat is.

Nem a bejegyzéseket, postokat versenyeztetjük külön-külön, hanem a blogok teljes tartalmát.

Az értékelés szempontjai – avagy hogyan tegyük objektívvé azt, ami szubjektív?

* témafelvetés: a bejegyzés témájának aktualitása, újszerûsége, közérdeklõdésre számot tarthat-e, nem ez az ezeregyedik megnyilatkozás a témában.
* íráskészség: az olvasást gördülékennyé tevõ fordulatok, nyelvi megoldások, a szöveg tagoltsága, ritmusa, akár a szerkesztés szintjén is.
* világos, követhetõ fogalmazás és gondolatmenet: itt a kevesebb-több elv alkalmazását javasoljuk, világos, egyszerû gondolatmeneteket várunk, nem barokkos körmondatokat.
* eredetiség: a tárgyalt kérdés megközelítésének egyéni módja, a gondolatok eredetisége.
* helyesírás: igényesség a szöveggel szemben, az érthetõség megkönnyítése, a félreértések elkerülése, központozás helyes alkalmazása.

A közönség is választ!

A Blogteren szavazhatsz kedvenc bejegyzésedre, az eredményeket folyamatosan összesítjük és a verseny végén ez alapján hirdetjük ki a közönségdíjast!

Eredményhirdetés: 2009. november végén.

Díjak

I. díj: részvétel a Magyar Író Akadémia Szépíró mesterkurzusán 2010 tavaszától. A képzés 2010 tavaszán zajló részében szemináriumi mûhelymunka folyik, melyet a választott szemináriumvezetõ (Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László vagy Tóth Krisztina) tart majd, õsszel pedig sor kerül húsz kortárs költõ/író elõadására.
A nyeremény értéke 200 000 Ft.

II. díj: részvétel a Magyar Író Akadémia zártkörû, tavaszi írói szemináriumán, melyre a versenyen kívül csupán a már végzett MÍA hallgatók jelentkezhetnek.
A nyeremény értéke 80 000 Ft.

III. díj: könyvcsomag 10 000 Ft értékben.

Közönségdíj: részvétel a Magyar Író Akadémia Szerkesztõk mesterkurzusán 2010 tavaszán, ahol folyóiratok, könyvkiadók szerkesztõi mondják el, hogy milyen elvárások érvényesek a beküldött kéziratokra, meddig érdemes várni a válaszra, hogyan érdemes szöveget küldeni és hová, illetve tartalmában milyen a szerkesztõ és a szerzõ közös munkája egy kézirattal kapcsolatban.
A nyeremény értéke 35 000 Ft.

Pályázati felhívás >>>
Jelentkezz itt!
Figyelem, a Magyar Író Akadémia szépírói mesterkurzusa október 3-án indul! További információk: www.mesterkurzusok.hu / 06 1 266-7601 / 06 20 338 1078

Nincsenek megjegyzések: