2009. március 6., péntek

Lessük meg a szomszédot! - pályázati lehetőség

Lessük meg a szomszédot!


Pályázati felhívás középiskolai pedagógusoknak és tanulóknak

Bizonyára hallott már a Visegrádi Négyek, azaz Csehország, Lengyelország, Magyarország, és Szlovákia együttműködéséről. A négy ország kulturális együttműködésének szimbólumaként született meg a visegrádi országok irodalmi antológiája, amely országonként három-négy kortárs elbeszélést szed csokorba.

A pályázat célja:

Szeretnénk elérni, hogy a V4 irodalmi antológia novelláiban megfogalmazódó társadalmi problémák megismertetésével, elemzésével a fiatalok körében tudatosodjon a közép-európai sorsközösség.

Pályázhatnak: középiskolai pedagógusok és tanítványaik közösen.

A pályázat tartalma

A pályázatban középiskolai pedagógusok és tanulóik közösen vehetnek részt, az egész tanulócsoport bevonásával. A pedagógusoknak a V4 irodalmi antológiában megjelent novellák közül kell egyet vagy többet feldolgozniuk, tanórai, vagy tanórán kívüli foglalkozás keretében. A diákok a téma feldolgozását önállóan folytatják: házi dolgozatot, rajzot, esetleg valamilyen háromdimenziós alkotást készítenek. Ezekből a művekből a pedagógus kiválasztja az általa legjobbnak ítélt három alkotást, s azokat nyújtja be a pályázathoz.

A pályázat beadását a pedagógustól várjuk!

A pályázat kategóriái:

  • irodalom;
  • történelem;
  • rajz és vizuális kultúra.

Kategóriánként az első három legjobb pályázó diák és felkészítő tanáruk pénzjutalomban részesül.

Diák:

I. díj: 15.000 Ft

II. díj: 10.000 Ft

III. díj: 5.000 Ft

Felkészítő tanár:

I. díj: 30.000 Ft

II. díj: 20.000 Ft

III. díj: 10.000 Ft

Beadási határidő: 2009. április 20.

További információk a www.kulturpont.hu/lessukmegpalyazat oldalon találhatóak.

A V4 kortárs irodalmi antológia szövege pdf formátumban letölthető honlapunkról (http://www.kulturpont.hu/v4antologia.php), átvehető személyesen irodánkban (1075 Budapest, Kazinczy utca 24-26.), vagy postaköltség ellenében megrendelhető irodánktól. (Kérjük, megrendelését a lessukmeg@kulturpont.hu e-mail címen jelezze.)

Amennyiben a pályázattal vagy a feltöltéssel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése van, keresse Böcskei Csilla kolléganőnket a lessukmeg@kulturpont.hu e-mail címen, vagy a (06 1) 413-7565 telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések: