2011. május 19., csütörtök

Zöld Jövő Hírlevél

Kedves Barátunk,
Összefoglaló az elmúlt hetekben történtekről, további programok, események:
- Május 7.-én eredményes Duna parti bejárást tartottunk az Urbitális Majális keretében a Hárosi öböl térségében, az összefoglalót csatoljuk.

- Megjelent Budatétényi, majd Nagytétényi Hírlevelünk, fennsíki, Duna part II.-es beszámolókkal, más helyi aktualitásokkal.

- Nemzeti park túráink képes összefoglalóit elkészítettük és feltettük a honlapunkra.

- Megtartottuk első madárbarát sétánkat a Kamaraerdőben és a fennsíkon, Karancz Éva szervezésében, Palla Balázs vezetésével, annak összefoglalóját is csatoljuk.

További programjaink:

- A fennsík bejárásokat május 28-án, szombaton folytatjuk, ekkor a tanösvény karbantartását végezzük, a karók, lefestésével, és a véderdősáv menti területen ismét elszaporodott fenyőmagoncok eltávolítását is tervezzük. Ezekhez várjuk a segítők csatlakozását. Találkozó reggel 9-kor a tanösvény induló táblájánál a szoborpark után. Esőnap, tartalék nap június 4. szombat.

- Csatlakoztunk egy helyi kezdeményezéshez, a nagytétényi zsidó temető rendbe tétele érdekében, elsősorban a becserjésedett területeket tisztítjuk meg, a szemetet, sittet szedjük össze. Két kaszánkkal és láncfűrészünkkel megyünk, + egyéb kézi szerszámokkal, és mások is jelezték csatlakozásukat. Június 5.-én vasárnap 9-kor találkozunk a Koltói Anna u. (Romhányi József u.) Szentháromság u. sarkon, Nagytétényben. Ebédszünettel várhatóan délután is folytatjuk a munkát, lehet csatlakozni később is. Kérjük jelzésüket, kikre számíthatunk

- A tervezett Urbitális hajózást, június 18.-án szombaton délelőtt tartjuk, amikor a Hárosi Yacht Clubból indulva bejárjuk a kerületi Duna szakaszt, Érdig, majd Albertfalváig, és a helyi aktualitásokról, helyzetről, fejlesztésekről beszélünk a megjelentekkel, civil szervezeti, önkormányzati és más képviselőkkel. Indulás 10-kor a Yacht Clubtól, és kb. 12 ig tart a túra, előzetes jelentkezés Döbrönte Katalinnál katalin.dobronte@t-online.hu. Megközelítés a Növény utca lezárása miatt elsősorban a Kolozsvári u. felől lehetséges, ill. gyalog, kerékpárral a Duna parton.

- Júniusi Tétényi fennsíki akciónapunkat, június 25.-én szombaton tartjuk, találkozunk reggel 9-kor a Fitoland-nál, hátul a műhelyeknél, ahol felszedjük szerszámainkat, és várhatóan kaszálunk a volt hizlaldai területen, ill. cserjét ritkítunk a kapcsolódó zónában.

- Havi rendes összejövetelünket június 8.-án szerdán tartjuk a Klauzál Gábor Művelődési Központban – Nagytétényi út 31-33. Ennek keretében éves aktuális közgyűlésünket 17.30 órától tartjuk, míg határozatképtelenség esetén ugyanazon napirendi pontokkal ismételt közgyűlést tartunk 18 órai kezdettel, amely a megjelentek számától függetlenül határozatképes. Kérjük tagjaink, támogatóink részvételét, javaslatait, aktivitását az eredményesség érdekében. Napirendi javaslat:

- 2010. évi közhasznúsági jelentés, beszámoló megvitatása és elfogadása. 2011-es program, és költségterv megvitatása és elfogadása.

- Tisztújítás, az elnökség és a számvizsgáló bizottság tagjainak megválasztása.

- Egyéb aktuális témák áttekintése. Várjuk ezekkel kapcsolatos javaslataikat, kezdeményezéseiket.

- Tagjaink tagdíjaikat, ha még nem tették meg, befizethetik csekkjeinken, vagy átutalhatják számlaszámunkra, 11722003-20066734-00000000. Egyben felhívjuk figyelmüket az SZJA 1%-os felajánlási lehetőségre is (adószám: 19657552-1-43).
- Számítunk részvételükre a programjainkon, és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel: Mészáros Péter

Nincsenek megjegyzések: