2011. május 17., kedd

műKINCSvadászat 15.

Kopogtatás nélkül bizony nem sok ember léphet be hozzánk, azaz az ajtónk általában a külvilág előtt zárva van. Ez volt a legutóbbi műKINCSvadászaton résztvevők többségének a véleménye. Mindezekről József Attila Kopogtatás nélkül című verse kapcsán beszélgettünk a biblioterápiás foglalkozás résztvevőivel. Ráadásként meghallgattuk a verset Latinovits Zoltán előadásában is, ugyanis az OIK gyűjteményében található értékes LP-anyagok közt egy kincset érő, különleges élményt tartogató Latinovits Zoltán - József Attila válogatásra is rábukkanhatunk. Bennünk ezen a délutánon valóban vérré vált az irodalom!

Május irodalmi műKINCSe az Országos Idegennyelvű Könyvtárban
SARKADI IMRE
Az elveszett paradicsom című drámája lesz.

„Egy őrült ül az agyamban, és keveri a kártyákat, s én, a szép értelmes ember, a normális…az adott pillanatban azt csinálom, amit ez az őrült kikevert…”

Ezzel a gondolattal vajon csak a dráma egyik főhőse, Sebők Zoltán van így?

Időpont: 2011. május 26. (csütörtök) 17 óra
Helyszíne: a könyvtár kiállítóterme Budapest V., Molnár utca 11.

Bővebb információ: 1/ 318 - 3688 / 303 telefonszámon ill. a soron.ildiko@oik.hu e-mail címen kapható.

Továbbra is várjuk a régi és új műKINCSvadászokat, azaz azokat, akik szellemük, lelkük felfrissítésére az irodalom erejét (is) igénybe szeretnék venni. A korábbi foglalkozásokról összefoglalót és képeket talál az OIK blogjában és archívumában.
Sóron Ildikó biblioterapeuta, könyvtáros

Nincsenek megjegyzések: