2009. november 23., hétfő

Hamis tárgyak kiállítása

Hamis ígéretek, valódi veszélyek
- Hamis tárgyak kiállítása -
A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) 2009. december 2-a és 11-e között Hamis ígéretek, valódi veszélyek címmel kiállítást rendez a Magyar Szabadalmi Hivatal épületében.

A kiállítás célja, hogy bemutassa az érdeklődőknek, milyen hamis termékekkel találkozhatnak a mindennapokban, felhívja a figyelmet a hamisítványok megvásárlásával járó kockázatokra és nem kívánt következményekre, továbbá hasznos tanácsokkal segítse ezek elkerülését. Mindezek mellett a látogatókkal megismerteti a HENT és a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) tevékenységét, kiemelve a két szervezet hamisítás elleni munkájának jelentőségét és fontosságát.

Programját tekintve a kiállítás egy lakás elrendezését követve mutatja be, hogy a mindennapok során hol, milyen hamis tárgyakkal kerülhetnek kapcsolatba az állampolgárok. A lakás helyiségein, így a nappalin, gyermekszobán, hálószobán, konyhán és fürdőszobán végigkalauzolva a látogatókat, információs molinókkal és hamis tárgyakkal illusztrálja a hamis árucikkek megvásárlásával járó kockázatokat és veszélyeket.

A statikus kiállítóhelyek megtekintése mellett interaktív feladatok is várják az érdeklődőket. Lehetőség nyílik majd a VPOP munkatársaihoz hasonlóan „csőgörénnyel” felfedni csomagok rejtett tartalmát, a hamisítási totó kitöltésével pedig apró nyereményeket is nyerhetnek!

Mindezek mellett a VPOP munkatársai a kiállítás ideje alatt naponta több alkalommal (hétköznap 16 órakor, hétvégén 11, 14 és 16 órakor, illetve igény szerint és csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján), videókkal illusztrált tájékoztató előadásokat is tartanak a hamisítás és a hamisítás elleni küzdelem magyar és nemzetközi helyzetéről.

A kiállítás helyszíne: a Magyar Szabadalmi Hivatal földszinti konferenciaterme
(1054 Budapest, Garibaldi utca 2.)
Időpontja: 2009. december 2-11.
Nyitva tartás: 10-18 óráig
A kiállítás megtekintése díjtalan!
Bejelentkezés csoportok számára a hent@hpo.hu e-mail címen, illetve az 1/474-5559-es telefonszámon lehetséges.
További információ a www.hamisitasellen.hu honlapon.

Nincsenek megjegyzések: