2009. november 16., hétfő

Beavatás az opera világába

Érdekel az opera? Még nem ismered? Most itt a lehetőség!

Az Operaház következő premierje Sári József kortárs szerző Napfogyatkozás c. operája (bemutató 2009. november 28), mely Arthur Koestler életéről szól.
A darab előkészületeiről, Arthur Koestlerről a magyar származású íróról, és a diktatúrák koráról tart ismertető előadást a „Napfogyatkozás”alkotói stábja, valamint meghívott szakértők.

Operaismertető előadásokat tartunk tanárok, diákok és minden érdeklődő számára az alábbi időpontokban:

2009. november 20, 14.30 Operaház - Nézőtér
Meghívott vendégek: Sári József, a Napfogyatkozás c. opera szerzője, Kovalik Balázs, az előadás rendezője, Hamar Zsolt, az előadás karmestere


2009. november 25, 18 óra ELTE Gólyavár B terme (Múzeum krt. 4/a)
Meghívott vendégek: Kovalik Balázs, Sári József, Hamar Zsolt, Körmendy Zsuzsa (Koestler egyik monográfusa), Makovecz Benjamin (számos Koestler mű fordítója), Tallai Gábor (a Terror Háza múzeum programigazgatója), Dr Márton László (író, kritikus).
A beszélgetés moderátora: Várkonyi Benedek, újságíró

2009. december 1, 4, 6, 13, 18 óra Operaház - Székely Bertalan terem
Az esti „Napfogyatkozás” előadások előtt egy órával ismertető előadást hallhatnak az érdeklődők a darab előkészületeiről és annak témájáról.
A fenti beszélgetésen (bármelyiken) résztvevők egységesen 1000 ft-os áron vásárolhatnak jegyet a Napfogyatkozás c. opera bármelyik előadására

Amennyiben szívesen hoznák el diákjaikat, vagy jönnének el Önök valamelyik beszélgetésre, kérem hívjanak, vagy küldjenek e-mailt.

Nagy örömmel várnám a programjainkkal kapcsolatos javaslataikat, véleményüket is.

Üdvözlettel:
Konrád Mónika konradmonika@opera.hu
Magyar Állami Operaház
Oktatási programfelelős
Tel: 814-7340
M:06-30-9-120-993

Nincsenek megjegyzések: