2010. január 6., szerda

Dokumentumfilm fesztivál- INGYENES !

Ha érteni akarod a világot… címmel 2010. január 9-10-én második alkalommal szervez ingyenes dokumentumfilm fesztivált az ELTE Társadalomtudományi Kara. A rendezvény célja, hogy bemutassa: fontos társadalmi kérdésekkel nemcsak elméleti szinten kell és lehet foglalkozni, hanem azokat izgalmas módon, audio-vizuális eszközökkel is fel lehet dolgozni. A fesztivál elsősorban a középiskolás-egyetemista generációhoz szeretné közelebb hozni mind a műfajt, mind a társadalomtudományokat úgy, hogy közben a hazai és nemzetközi klasszikus és kultikus mozik mellett a legfrissebb termésből is válogat.
A fesztivál szombaton 12 órakor Csáki László Bádogvárosának premierjével indul, de a magyar nézők most láthatják moziban először Spáh Dávid Szikék szépe című moziját, vagy Marc Singer a New York-i metróban élő hajléktalanokat éveken át követő kultikus alkotását, a Dark Days-t is.
A fesztiválon tematikus blokkokban vetítenek a migrációhoz, a szociális munkához, a politikához és a médiához kötődő alkotásokat, melyeket a filmesek, szakemberek és az ELTE oktatói között zajló vita követ.
Csempelevél, Chicagoblock, Szia nagyi! Jól vagyunk!, Gyurika, Utazások egy szerzetessel, Mit tudjátok ti, ki vagyok én?, Aczél, Kémek a porfészekben, A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció, Dübörög a nemzeti rock, Hackni, A tévé és én – néhány cím a további kínálatból (részletes program a csatolmányban).

A FESZTIVÁL MINDEN PROGRAMJA INGYENES!
A fesztivál időpontja: 2010. január 9-10. (szombat-vasárnap) 12.00-23.00
Helye: Örökmozgó Filmmúzeum, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.
Levelünk mellékletében megtalálja a részletes programot nyomtatható formátumban, illetve letöltheti pdf-ben: http://imagefactory.hu/work/elte/elte_2010.pdf
Fesztivál szpot: http://www.youtube.com/watch?v=vK8IDYLl2MY
Facebook oldal további részletekkel, exkluzív tartalmakkal:
http://www.facebook.com/pages/Ha-erteni-akarod-a-vilagot/226669453989

Nincsenek megjegyzések: