2010. november 10., szerda

Zene és társadalom - esszépályázat

Miért drogoznak a goa-sok és miért isznak a rockerek? Így van-e egyáltalán? Miért hordanak fekete ruhát a Dimmu Borgir rajongók? Miért nincs pogó reggae koncerten, és miért van metal koncerten? Miért hallgatnak egyesek Kárpátiát, mások Rage Against the Machine-t? Milyen emberek töltik meg az Operaházat vagy a zeneakadémiai koncerteket? Miért tarhálnak a punkok? Miért népszerű a Megasztár? Ki nézi? Mi egy dalszöveg mélyebb mondanivalója? Van-e egyáltalán? Ugyanazt a zenét hallgatod otthon, mint társaságban? Min alapulnak a zenei irányzatok közötti ellentétek?
Esetleg még több kérdésed is van, amelyek a zene és a társadalom kapcsolatát firtatják? A magyar érettségire is gyakorolnál? Szívesen végeznél egy kis kutatómunkát? 2011-ben vagy 2012-ben érettségizel?
Akkor ne habozz! Nevezz a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének esszépályázatára!
I. díj: 30 000 Ft
II. díj: 20 000 Ft
III. díj: 10 000 Ft
A díjátadásra a BCE Társadalomtudományi Karának nyílt napján kerül sor 2011 januárjában.
Az írásokat (5-15 oldal terjedelemben, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, .doc formátumban) az esszepalyazat@gmail.com e-mailcímre várjuk 2011. január 5-ig. Kérjük, a fájlnév tartalmazza a saját nevedet is! Az értékelésben az Intézet hallgatói és oktatói vesznek részt. Felkészítő tanárod nevét is feltüntetheted a címlapon (ha volt). Ha kérdésed van, a fenti e-mail címen kereshetsz bennünket.
http://web.uni-corvinus.hu/szoc/

Nincsenek megjegyzések: